Leesboeken vanaf 12 jaar in Online bibliotheek

Leesboeken vanaf 12 jaar in Online bibliotheek

De Online bibliotheek biedt een heleboel e-boeken voor kinderen. Deze kun je gratis downloaden als je lid bent van de bibliotheek.
Lidmaatschap is gratis voor kinderen.

Lenen

De boeken lenen doe je op de website www.onlinebibliotheek.nl of in de app.

Lezen

Heb je een Samsung, Google Nexus of een ander Android-toestel? Download de app ‘Online bibliotheek’ in de Google Play Store.
Heb je een iPhone of een iPad? Download de app ‘Online bibliotheek’ in de App Store.
Zorg dat je eerst boeken leent op de website. Daarna kun je de geleende boeken in de app downloaden en lezen.

 

Hieronder zie je enkele boeken die geschikt zijn voor lezers vanaf ongeveer 12 jaar.

Wieke van Oordt Truth or dare

als je elke leugen doorziet

Jessie (15) kan zien of iemand liegt. Als er een dodelijk griepvirus uitbreekt, krijgt ze van een geheimzinnige organisatie de opdracht, om de directeur van een bedrijf in virusremmers te ontmaskeren. Vanaf ca. 12 jaar.

Fictie, Detectiveroman, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 110 p., 714646 bytes), Leopold, Amsterdam, 2013

Bekijk details van Truth or dare

Enne Koens Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Na Sammie en opa en Hotel Bonbien komt Enne Koens met het jeugdboek Ik ben Vincent en ik ben niet bang, over een jongen die gepest wordt. Voor Vincent is school net als survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden. Hij kent het SAS Survival Handboek dan ook uit zijn hoofd. En hij heeft altijd een blikje met handige survivalspullen bij zich. Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Hij heeft nog zeven dagen om zich voor te…

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 139 pagina’s, 6241599 bytes), Luitingh Sijthoff, Amsterdam, 2019

Bekijk details van Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Paul van Loon De sekte van de Cobra

Kiezel vlucht naar de grote stad. Daar ontmoet hij Jessie die op zoek is naar haar broer die bij een geheimzinnige sekte zit. Als Jessie wordt ontvoerd, moet Kiezel zijn magische krachten aanspreken. Vanaf ca. 12 jaar.

Kinderboek, Fictie, Griezelverhaal, Science fiction

Nederlands, 1 online resource (ePub, 745881 bytes), Leopold, Amsterdam, 2012

Bekijk details van De sekte van de Cobra

Marcel van Driel Meesterspion

Tim (ca. 11) is verhuisd naar Sandburg, waar zijn ouders een hotel beginnen. In een oude ijskelder vindt Tim een geheimzinnige capsule. Als hij die opent, ontwaakt de 43 jaar geleden ingevroren spion Simon. Samen met Tim gaat hij op zoek naar zijn verrader. Gebaseerd op de speelfilm. Vanaf ca. 10 jaar.

Fictie, Detectiveroman, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 108 pagina’s, 1948182 bytes), Van Goor, Houten, 2016

Bekijk details van Meesterspion

Marcel van Driel Superhelden.nl

Iris (13) is heel goed in de game superhelden.nl. Op een dag wordt ze ontvoerd naar het eiland Pala, uit die game. Hier wordt Iris opgeleid tot superspion en doet ze een bijzondere ontdekking. Vanaf ca. 12 jaar.

Fictie, Kinderboek, Detectiveroman

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 212 p., 537578 bytes), De Fontein Jeugd, Utrecht, 2011

Bekijk details van Superhelden.nl

Anna Woltz Alaska

Parkers hond Alaska moest weg, omdat haar broertje allergisch voor hem is. Op haar eerste schooldag ziet ze dat Alaska nu de hulphond is van haar klasgenoot Sven. Ze wil graag weer contact met Alaska, maar ze vindt Sven niet aardig. Vanaf ca. 11 jaar.

Dierenleven, Fictie, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub, 192 pagina’s), Querido Kinderboek, Amsterdam, 2016

Bekijk details van Alaska

Anna Woltz Honderd uur nacht

Emilia (14, ik-figuur) vliegt stiekem naar New York. Als ze daar aankomt, blijkt er een orkaan onderweg te zijn. Emilia sluit vriendschap met drie kinderen en samen proberen ze de storm te overleven. Vanaf ca. 12 jaar.

Avonturenroman, Kinderboek, Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 193 pagina’s, 1301522 bytes), Querido Kinderboek, Amsterdam, 2014

Bekijk details van Honderd uur nacht

Marlies Slegers I love me

De zomervakantie is voorbij en Liv is vastbesloten er een geweldig schooljaar van te maken, samen met Kat, Eva en Lotte. En natuurlijk met Ozan. En met Benja, met wie ze in de schoolband zit. Maar Benja is bezet. Eigenlijk heeft Liv helemaal geen tijd voor jongens. Ze heeft het druk met de introductiedagen, het Project Liv-feest (zet nooit uitnodigingen op Facebook!), Halloween, zichzelf opnieuw uitvinden (Liv 2.0) en met de moedige en heftige beslissing van Lottes moeder. En natuurlijk is er die…

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 172 pagina’s, 3408510 bytes), Luitingh Sijthoff, Amsterdam, 2015

Bekijk details van I love me

Anke Kranendonk Dubbel verliefd

Amelie en Joram zijn verliefd op elkaar geworden tijdens een zeilvakantie. AVI-E7. Vanaf ca. 10 jaar.

Fictie, Romantische verhalen, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 66 p., 6110223 bytes), Zwijsen Uitgeverij, Tilburg, 2016

Bekijk details van Dubbel verliefd

Anke Kranendonk Paniek in de tent

Tweelingbroer en -zus Lodewijk en Rosalie moeten vanwege het noodweer in hun tent schuilen. Om de tijd door te komen vertellen ze elkaar de meest fantasievolle verhalen. Als het minder gaat regenen, blijken hun ouders weg te zijn. Waar zijn ze gebleven? Vanaf ca. 10 jaar.

Fictie, Kinderboek, Avonturenroman

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 51 pagina’s, 10276246 bytes), Zwijsen Uitgeverij, Tilburg, 2018

Bekijk details van Paniek in de tent

Rian Visser Geheime kracht

Het is oorlog tussen de mensen en de robots. Wie gaat er winnen? Sinds de dood van hun ouders wonen Denny en zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet er iets aan. Op een dag ontmoet Denny echter een oude man. Hij vecht in zijn eentje tegen vijf robots. En hij wint! De man hoort bij een geheime groep. Daar wil Denny meer van weten. Geheime kracht is het eerste deel uit de serie Robotoorlog. Een boek over robots, vechten én vriendschap. Het…

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 160 pagina’s, 2950556 bytes), Books2download, Haarlem, 2017

Bekijk details van Geheime kracht

Rian Visser Onzichtbaar gevaar

Denny gaat met een paar leden van de Geheime kracht op reis om een groep kinderen te bevrijden die zijn ontvoerd door robots. De tocht naar het roboteiland is vol gevaren, zoals onzichtbare robots en horrorclowns. Vanaf ca. 10 jaar.

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 168 pagina’s, 6484945 bytes), Books2download, Haarlem, 2018

Bekijk details van Onzichtbaar gevaar

Rian Visser Ongelijke strijd

De wetenschapper Mytilus is ontvoerd. Denny, Tilius en Arion gaan naar hem op zoek. Ze belanden in een bloedhete woestijn waar robothagedissen leven. Vanaf ca. 10 jaar.

Science fiction, Fictie, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 192 pagina’s), Books2download, Haarlem, 2018

Bekijk details van Ongelijke strijd

Helma Camp Het comavirus

Op een dag krijgt Stefans vrolijke, sportieve opa een levensbedreigende ziekte: hij heeft het gevreesde comavirus. Stefan zoekt net zo lang op internet tot hij een hoopvol bericht vindt. Een uiterst zeldzame oerwoudplant zou het tegengif bevatten. Stefan doet wat niet mag en eigenlijk ook niet kan. Hij boekt een ticket en vliegt naar Zuid-Amerika om de onbekende indianenstam te zoeken die weet om welke plant het gaat. Zo begint voor Stefan en zijn nieuwe vriend Ruben een gevaarlijk avontuur in…

Aby Hartog Het jaar van Victor

Op oudejaarsdag bedenkt Victor (10, ik-figuur) dat er nu een geweldig jaar moet komen. Maar al snel gaat het mis. Zijn ouders hebben doorlopend ruzie en zijn vriendinnetje zoent met zijn beste vriend. Vanaf ca. 10 jaar.

Fictie, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 116 p., 749373 bytes), Querido Kinderboek, Amsterdam, 2013

Bekijk details van Het jaar van Victor

Annemarie Bon Free run

De moeder van Ward (15) wordt Nederland uitgezet, omdat ze hier illegaal verblijft. Ward gaat op zoek naar zijn biologische vader, ook al waarschuwt iedereen hem voor diens criminele praktijken. Vanaf ca. 12 jaar.

Secundaire Jeugdliteratuur, Sociale roman, Fictie, Kinderboek

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 2637737 bytes), Moon, Amsterdam, 2016

Bekijk details van Free run

Annemarie Bon Weblog van een bijna-brugger

Michiel is anti-alles. Op zijn weblog beschrijft hij de vakantie (de lange verveelperiode) tot hij naar de brugklas moet. Eerst met zijn alleenstaande moeder mee naar Frankrijk en dan met zijn vader en diens nieuwe gezin. Vanaf ca. 11 jaar.

Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 103 pagina’s, 752715 bytes), Van Holkema & Warendorf, Houten, 2013

Bekijk details van Weblog van een bijna-brugger

John Flanagan De ruines van Gorlan

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze…

Nederlands, 1 online bron (211 pagina’s, 833355 bytes), Gottmer Uitgevers Groep, Haarlem, 2009

Bekijk details van De ruines van Gorlan

John Flanagan De outsiders

In Skandia kun je maar op één manier een echte krijger worden. Jongens worden uitgekozen voor een team, broederband genoemd, en krijgen drie maanden lang een intensieve training, waarin ze leren omgaan met schepen en wapens, en zich allerlei gevechtstechnieken eigen moeten maken. Het gaat hard tegen hard, want er kan maar één broederband winnen. Dit jaar zijn er te veel jongens om de gebruikelijke twee teams te vormen. Daarom moet er een derde groep komen. Als Hal Mikkelson ongevraagd de leider wordt…

Nederlands, 1 online bron (340 pagina’s, 1241211 bytes), Gottmer Uitgevers Groep, Haarlem, 2012

Bekijk details van De outsiders

Maren Stoffels Omdat jij anders bent

Ronja (ik-figuur) en Mats zijn het al niet eens met de sloop van hun oude middelbare school, maar ze hebben ook slechts één nacht om iets in de school te zoeken wat Mats’ opa nodig heeft om bewijs te leveren van een geheim uit het verleden. Vanaf ca. 12 jaar.

Avonturenroman, Kinderboek, Fictie

Nederlands, 1 online resource (ePub, 144 pagina’s), Leopold, Amsterdam, 2015

Bekijk details van Omdat jij anders bent

Selma Noort Oppassen

De ouders van Luca (15) en zijn halfzusje Nina (12, ik-figuur) zijn een weekend weg. Samen passen ze op Luca’s tweejarige oppaskindje Sammie. Maar dan is Sammie opeens verdwenen. Vanaf ca. 11 jaar.

Kinderboek, Fictie, Detectiveroman

Nederlands, 1 online resource (ePub2, 128 pagina’s), Leopold, Amsterdam, 2017

Bekijk details van Oppassen

Mel Wallis de Vries Vals

Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook…

Carry Slee Spijt!

Jochem is het mikpunt van getreiter op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat Carry Slee schreef ruim zeventien jaar geleden dit aangrijpende verhaal…

Marjolijn Hof, Iris Kuijpers Als niemand kijkt

Julia gaat al heel jong op balletles. Ze heeft veel talent en ze mag auditie doen voor de balletacademie. Als ze daar wordt aangenomen begint een leven van keihard trainen en afzien. Soms geniet Julia, maar vaak heeft ze het zwaar. Keer op keer krijgt ze van leraren te horen dat ze beter haar best moet doen. Vooral de lessen van Galina zijn moeilijk. Het lijkt alsof Julia in haar ogen niets goed kan doen. Ze verwijt Julia gebrek aan passie. Julia twijfelt. Waarom danst ze? Voor wie danst ze? Is…

Totaal 1,603 keer bekeken, Vandaag 1 keer bekeken

Verwante berichten

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Luisterboeken bibliotheek

Luisterboeken bibliotheek

De tempeljagers, gratis audioserie

De tempeljagers, gratis audioserie

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Tags