Kerstverhalen

Kerstverhalen

De scheve kerstboom

Rian Visser schreef een kerstverhaal voor een inclusieve kerstviering. Een kleine, scheve boom wordt voor het eerst kerstboom. Hij komt terecht op een school en merkt dat kinderen, net als bomen, allemaal verschillend zijn. Zo is er een meisje dat geen eten meegekregen heeft in haar rugzak. En er is een jongen die thuis geen kerst viert en geen boom mag. De kerstboom doet in zijn korte rol als kerstboom zijn best om de mensen zo gelukkig mogelijk te maken.

Je kunt het verhaal hier gratis downloaden. Het is een pdf en opent dus niet in een nieuw venster. Kijk even bij jouw downloads!
Bij het verhaal is een gratis online quiz gemaakt. Deze bestaat uit 10 vragen over het verhaal. Lees het verhaal online voor en verwijs de leerlingen daarna naar de quiz! Kinderen zien aan het eind hun score. Je kan de quiz maar één keer spelen. Wellicht vind je het daarom handiger om de quiz zelf in jouw eigen software in te voeren? Dan kun je zelf de resultaten van jouw leerlingen zien. Hier is een Word-document met de vragen.

Boris en Katinka, kerst

Op Peuterplace staan een paar gratis voorleesverhalen van Rian Visser, geschikt voor de allerkleinsten!

Appie en Opa
De kerstboom

Boris en Katinka
Stiekem een kransje eten
Een mooie boom
Kerststukjes maken
De vos en de egel

Kerstverhalen voor 6 tot 18 jaar

Op de website van de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO) vind je diverse verhalen voor de leeftijd 6 tot 12 jaar en 12 tot 18 jaar.

 

Totaal 1,725 keer bekeken, Vandaag 2 keer bekeken

Verwante berichten

Luisterboeken bibliotheek

Luisterboeken bibliotheek

De tempeljagers, gratis audioserie

De tempeljagers, gratis audioserie

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Prentenboeken Online bibliotheek

Prentenboeken Online bibliotheek

Tags