Klinkerbingo, digibordles en Android app

Klinkerbingo, digibordles en Android app

haan, kip en hoenSpeciaal voor groep 3 en 4 is er een digibordles over het boek haan, kip en hoen.
Daarin zitten 6 verhalen met oplopend leesniveau AVI start tot AVI E3 en een leuk werkboekje.

Het verhaal gaat over het echtpaar Haan en Kip, die samen in een hok wonen dichtbij zee. Op een dag vinden ze in het duin een vreemde, uitgeputte vogel. Het is Hoen. Hoen komt uit een ver land. Hij spreekt een andere taal en hij draagt gekke kleren. Kip ontfermt zich over Hoen en leert hem haar taal. Haan vindt Hoen echter maar een vreemde snoeshaan en voelt zich bedreigd.

Digibordles en spel

Haan en HoenIn de digibordles zijn een aantal pagina’s uit de boekjes afgebeeld. Deze kunnen klassikaal gelezen worden.

Daarnaast is bij deze les een spel bedacht met woorden waarbij de klinkers nog ingevuld moeten worden. Haan en Hoen lijken op elkaar, alleen de klinkers zijn anders. De klas kan het spel KlinkerBingo spelen. De uitleg van het spel, de kaartjes en de letters staan in een handleiding die u bij de les kunt downloaden.

Het spel duurt ongeveer 10 minuten en is een goede manier om leren lezen en schrijven voor kinderen leuk te maken. Ik heb het in een paar klassen gespeeld en de kinderen waren erg enthousiast. Ook enkele leerkrachten hebben het spel getest. De variant met enkele klinkers is geschikt voor groep 3 vanaf 6 maanden leesonderwijs. Het spel met de lange klinkers en tweetekenklanken kan in groep 4 gespeeld worden.

Ten slotte zitten er in de handleiding ook nog een paar leuke puzzels en een kleurplaat.

KlinkerBingo

 

Lees een boekje op je smartphone

haan, kip en hoenAls het spel gespeeld is vinden de kinderen het vast leuk om een boekje zelf te lezen. Boekje 3 uit het koffertje Haan schiet mis (AVI M3) is ook als gratis Android app beschikbaar voor op de smartphone of tablet. Het is ook geschikt om voor te lezen aan kleuters.

In dit boekje gaan Haan en Kip naar de kermis. Hoen komt ook. Hij durft veel meer dan Haan, is sterker en kan veel beter schieten. Kip vermaakt zich prima, maar Haan is niet zo blij.

Totaal 1,050 keer bekeken, Vandaag 2 keer bekeken

Verwante berichten

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Luisterboeken bibliotheek

Luisterboeken bibliotheek

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Yoleo, lezen en luisteren tegelijk

Voorleesboeken Online bibliotheek

Voorleesboeken Online bibliotheek

Tags